torsdag, april 09, 2009

Simon Malthe kage

En fantastisk opskrift, ikke kun til, at overtrække med fondant, men også som helt almindelig klassenstime kage. Opskriften har jeg engang fundet i ude og hjemme.

250 g Sukker
300 g Hvedemel
4 tsk. Kanel
1½ tsk. Natron
3 spsk. Kakao
1 tsk. Vanille
3½ dl Kærnemælk
½ dl Oliemargarine
50 g Hakket chokolade
50 g Hakket nødder
GLASUR
200 g Flormelis
2 spsk. Kakao
1 Pasteuriserede æg
2 spsk. Oliemargarine
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader. Bland sukker, mel, kanel, kakao, vanille og natron sammen. Rør kærnemælk og oliemargarine grundigt sammen med melblandingen. Bland de hakkede nødder og chokolade i. Smør dejen jævnt ud i et ovnfast fad (25x30 cm) beklædt med bagepapir eller smurt med olie og rasp. Eller en springform (24cm).
Bag kagen midt i ovnen i 20 min. (40 min hvis springform bruges) Stik i den - hænger der dej ved, skal kagen bage lidt længere. Rør ingredienserne til glasuren sammen og smør den på kagen, når den er afkølet.
TIPS:Pynt evt. glasuren med kokos.

Ingen kommentarer: